Checklista inför badrumsrenovering

Det är värt att satsa på ett badrum man verkligen tycker om med badrumsrenoveringar malmö. Dels för att man själv spenderar en hel del tid i badrummet, men det är även ett rum gäster kommer besöka. Badrum kommer i alla tänkbara storlekar. Allt från en enkel toalett till en egen spa-avdelning.

Här kommer en checklista inför din badrumsrenovering:

  1. Sätt en realistisk budget

Sätt en budget som passar din plånbok. Utbudet av kakel och inredning för badrum är stort, och prisklasserna varierar. En av de dyraste kostnaderna är oftast arbetskraft, vilket innebär att man kan få ner priset om man själv gör grovarbetet. Ska du anlita hantverkare kan det vara bra att ta in lite olika offerter för att få en bra prisuppgift.

  1. Mät och skissa badrummet

Planering är A och O. Börja med att mäta badrummet och sedan skissa upp det på ett papper. Fundera därefter hur du kan utnyttja ytan i badrummet på bästa sätt.

  1. Skapa en moodboard

Det bästa sättet att testa sig fram är via en moodboard. Fundera på vilken stil du vill ha i badrummet och vilken kulör som känns bäst. Skapa sedan en moodboard med olika kulörer, badrumsmöbler och inredning för att få ditt nya badrum visuellt framför dig.

Tips: kolla runt på olika sociala medier för att få inspiration av andra. Genom att plocka ut delar som du dras till i andras badrum kan du lättare skapa ditt eget drömbadrum.

  1. Utgå från väggar och golv

Det första och viktigaste du ska besluta om är väggar och golv. Vilken färg? Vilken storlek på plattorna? Ska golvet och väggarna vara likadana eller ha olika färger? När du bestämt färg på dessa är det lättare att ta beslut om övrig inredning.

  1. Inred

Det absolut roligaste är att själva inredningen. Speglar och glasdörrar får badrummet att kännas större, medan mörka kulörer ger mer spa-känsla. Välj ut WC, dusch/badkar och övrig inredning för badrummet.

  1. Belysning

Belysning är viktigt i alla rum, speciellt i badrummet som ofta är ett ställe där man gör sig iordning. Tänk igenom vilken typ av belysning du vill ha i ditt badrum.

  1. Inred med smådetaljer

Ha din tänkta badrumsstil genomgående genom att även fokusera på smådetaljer. Krokar, pappershållare, burkar/lådor för småförvaring, handdukar, mattor och liknande. Många tillbehör som krokar går dessutom att klistra fast, så att du slipper borra i kaklet. Är du osäker eller behöver rådgivning inför din badrumsrenovering finns det mycket hjälp att få. Kontakta en erfaren hantverkare som specialiserar sig på badrum eller gå in hos en kakelspecialist eller liknande för att få råd.

Recommended Reading