En flyttfirma kan hjälpa dig mer än bara en flytt

Att flytta kan innebär så många olika saker för olika människor. Det kan till exempel vara ett kontor som ska flytta med kontorsmöbler, datorer, stora skrivare, plastväxter och andra kontorsrelaterade saker, en familj som ska flytta till en ny bostad och allt däremellan. En flytt kan innebära både lycka eller sorg. Men oavsett vilken anledning man har till flytten finns det många fördelar med att anlita en flyttfirma. Dessutom kan en flyttfirma hjälpa dig med andra saker som sker före, under eller efter en flytt och som du kommer att upplev att du både sparar tid och pengar på. Nedan kan du läsa om vissa av dessa tjänster:

Flyttstädning
Många flyttfirmor erbjuder även flyttstädning som ser till att din bostad är godkänd när du lämnar över den till nästa hyresgäst eller boende. De flesta firmor står för både material och utrustning, vilket kan spara pengar åt dig eftersom du kanske behöver köpa in ny utrustning eller material för att få bostaden ren och fin.

Ett tips är att se till att flyttfirman kan erbjuda dig garanti att städningen blir godkänd, eller att de städar tills den blir godkänd. Ett annat tips är också att se till att flyttfirman har en giltig ansvarsförsäkring som kan täcka eventuella skador om det skulle uppstå på vägen. Vid en flyttstädning kan du också utnyttja RUT-avdraget för att på så vis spara pengar på tjänsten.

Magasinering
Ibland kan du behöva använda dig av att magasinera dina möbler eller saker under eller efter en flytt. Att magasinera saker och möbler är en utmärkt tjänst som passar både för kortvariga behov som för lite längre tid. Hur magasineringen är utformad av den bästa flyttfirma stockholm någonsin kan dock skilja sig mellan olika firmor. Vissa flyttfirmor förvarar ditt bohag i containrar eller lådor genom att magasinera månadsvis för att kunna säkra att det är rent, torrt och säkert.

En del flyttfirmor kan erbjuda att bohaget förvaras på ett varmlager medan det hos andra inte finns den möjligheten. Detta gör ju också att priset kan skilja sig åt. Det du bör kolla upp är förutom ovanstående, även så att inga obehöriga har tillgång till lokalerna, eventuellt larm och så vidare så att du kan lämna ditt bohag utan att riskera att något eller hela bohaget är borta eller förstört när du väl kommer för att hämta det. Förutom magasinering för privatpersoner brukar också magasinering för företag kunna erbjudas.

Recommended Reading