En städfirma som putsar fönster och utför flyttstädning

När man skall välja städfirma kan det vara svårt ibland eftersom urvalet är så stort. Det kan finnas hundra firmor att välja mellan och beroende på vad man behöver få utfört kan de lämpa sig olika väl.

Vi har haft kontakt med en städfirma som inte bara utför hemstädning utan även arbeten som fönsterputs och flyttstädning.

De säger att man som städfirma inte kan förlita sig på att endast utföra en uppgift, även om stora delar av arbetet är uppgifter som hemstädning eller kontorsstädning. Ofta vill kunden även ha fönster putsade och om man som städfirma inte erbjuder detta kan det leda till att kunden väljer en annan firma som har mer omfattande tjänster.

Det är både bra och dåligt för städfirmorna att kundernas krav ständigt höjs, de får mer att göra men i vissa fall är det inte lika lönsamt för firman. Att till exempel putsa fönster kräver annan utrustning än kontorsstädning och ibland kan det vara otympligt och svårt för flyttstädning. Man kan heller inte ta för mycket betalt för en sådan tjänst eftersom man riskerar att förlora sin kund till en annan städfirma som erbjuder fönsterputsning till lägre kostnad. Då förlorar man även kontorsstädningen. Så man kan inte vara för petig när man väljer vilka tjänster man utför. Det handlar om att göra kunden nöjd och se till att de stannar kvar. Att ha långvarig och stabila kunder är det absolut bästa för att överleva som städfirma.

Flyttstädning är ofta ett jobb som är bra betalt men det är sällan återkommande städfirma, ofta vill kunden bara ha en flyttstädning utförd. Det finns en del firmor som arbetar med bostäder och lokaler som kan anlita städfirmor för upprepade flyttstädningar av städfirma på plats, då kan man ha några stycken per månad som är mer eller mindre säkra. Det är skönt att veta ungefär hur mycket jobb man kommer får från en kund en månad. Annars kan det antingen bli väldigt stressigt eller att man får för lite betalt.

Flyttstädning är mer som ett extra jobb av en städfirma som vi lägger på helger än något vi utför kontinuerligt. Vår största brödföda kommer från hemstädning och kontorsstädning och de tilläggstjänster vi har i anslutning till dessa. När vi får flyttstäda är det något som höjer månadslönen litegrann men också ökar arbetsbelastningen.