Köpa möbler när du flyttar hemifrån

Att flytta hemifrån är både spännande, roligt och utvecklande. Det är verkligen något man bör se fram emot men samtidigt kan det kännas skrämmande att få så mycket ansvar. Det är mycket att tänka på och ta hand om när man bor själv, städa, laga mat, tvätta och betala räkningar. Dessutom behöver man jobba ihop pengar för att betala räkningar, hyra och eventuellt en flyttfirma för att utföra själva flytten.

Eftersom det redan är mycket utgifter när man flyttar hemifrån kan det bli väldigt dyrt om man vill köpa alla möbler sprillans nya. Därför kommer jag med några tips för dig som vill möblera på en budget. För det första, om du inte vill ha med dig något av dina gamla möbler som du får flytta med flyttfirma Stockholm så slipper du betala flyttfirma. Då sparar du lite pengar till nya möbler.

Räkna med att minst behöva lägga 10 000 kronor för att möblera din nya lägenhet, mer om den är större än en två rum.

Det enda jag verkligen rekommenderar flytthjälp med flyttfirmaistockholmslän.se att du köper nytt är sängen. Om du inte hittar en oanvänd säng på blocket eller om någon vän eller släkting har en över. Säng kan kännas lite äcklig att köpa begagnad så det är värt att köpa en ny. På IKEA finns bra sängar för runt 3000 kronor. Köp en sådan!

Soffa hamnar i gränslandet, skinnsoffor skall vara OK att köpa begagnade men andra sorters soffor är inte rekommenderat eftersom det kan finnas löss och annat i dem. Hittar man dock en väldigt fräsch och nästintill oanvänd begagnad soffa kan man köpa den från en flyttfirma Stockholm. Det är i så fall oftast hos en annan privatperson och inte på second-hand butik.

Resten av möblemanget däremot kan man köpa begagnad, bokhylla, köksbord, stolar, speglar, alla sorters dekoration.

I Göteborg finns det butiker och organisationer som Reningsborg och Erikshjälpen och de är till för att människor som inte har så mycket pengar skall ha råd med möbler, husgeråd och kläder. Där säljs sådant som andra har skänkt bort. Man kan hitta möbler för en hel lägenhet för 2000 kronor om man så vill. Det finns säkerligen liknande organisationer i den kommun du bor i, som kan ge råd om flyttfirma kostnad i hägersten. Handlar du väldigt mycket på ett sådant ställe och inte kan ta med det själv så erbjuder de ofta frakt. Annars kan du boka en flyttfirma från butiken och hem till dig! Det blir inte särskilt dyrt.

Recommended Reading