Packa strategiskt och få en skön flytt

Du vet ju hur det blir när man skall flytta. Kaos. Det är lätt att bli alldeles för stressad i onödan, stressen beror ofta på att man inte förberett sig särskilt noga och tänkt göra allt i sista sekund. Det är ingen bra strategi. Att i första hand se till att man kan vara avslappnad och må bra, och i andra hand se till att man får gjort det man skall göra är ett bra synsätt för ett lyckligt liv. När det kommer till att flytta så brukar det dock inte kännas på det sättet, då känns det som att flytten är på liv och död och allt blir problematiskt. I den här artikeln kommer jag att ge dig en strategi för din packning innan flytt.

Börja minst fem veckor innan det är dags att flytta

Ungefär i samma veva som du ringer upp din flyttfirma och bokar in flytthjälp så kan du börja tänka på din nerpackning av grejer. Du kan åka och låna flyttkartonger hos din flyttfirma utan kostnad (hos de flesta flyttfirmor åtminstone). När du ändå har kontakt med en flyttfirma kan du boka in flyttstädning också för en extra lyxig flytt. Din flyttfirma vet precis hur man gör för en flyttstädning med flyttfirmaimalmö.se skall bli godkänd så lämna över ansvaret till dem!

Packa ner det du använder minst och röj på vinden, i källaren och garderober

112 flyttfirmaDetta är steg ett när det kommer till packning. Det är nog bäst att börja med att röja på vind och eventuellt andra förråd. Där finns det säkert en flyttfirma lund som ser saker som inte skall flytta med som du kan sälja eller slänga eller ge bort. Om du inte alls känner för att röja dina förråd så kan din flyttfirma hjälpa dig med detta också. Det är dock synd med flyttfirma lund eftersom du säkert vill sortera ut en del saker.

Packa sedan successivt ner saker du använder oftare och oftare

Desto närmare du kommer flytt-datumet desto mer packar du ner. Att packa i 1-2 timmar sessioner är optimalt i lund. Ta det du använder mest sällan i varje rum först. Sedan cirkulera inåt mot saker du använder allt oftare. Sista veckan packar du ner sådant du använder mycket ofta. På flyttdagen packar du ner det du använder varje dag i malmö. När din flyttfirma ringer på dörren skall du vara helt färdig-packad och bara kunna sätta dig i bilen och åka till ditt nya hem!

Recommended Reading