Presentkort som utflyttningspresent

Många ungdomar har drömmen om att flytta hemifrån och få eget boende. Andra hänger sig kvar hemma betydligt länge än vad som är bekvämt för föräldrarna. Genom att ge passande presentkort till dem går det i alla fall att ge en pik om att de borde testa sina vingar och söka sig från föräldrahemmet. Varför inte dela upp värdet på tre olika presentkort som visar vägen i flytten.

Börja med ett presentkort hos en lokal flyttfirma. Genom att denna flyttfirma kan komma och bära allt från punkt A till punkt B finns inte längre undanflykten att ”det är ju så jobbigt att flytta” eller att kompisarna inte kunde ställa upp med flytthjälp. Kom ihåg att presentkort hos en flyttfirma inte ger rätt till rut-avdrag. Detta får man däremot använda när tjänsten utförs. Så kanske behöver ni göra en deal för att hitta den ekonomiskt bästa lösningen.

Pris – Vad kostnaden blir för att flytta ut en ungdom från sitt rum till en mindre etta beror självklart på hur mycket saker det är och hur långt bort det nya boendet hittas hos https://nordiskaflyttkompaniet.se/. Men det är ju knappast mycket som behöver packas så arbetet bör vara klart på 1 – 2 timmar.

Andra steget är att ge ungdomen förutsättningen för att klara sig bra i det nya boendet. Det handlar delvis om möbler men framförallt om att ha micro, kastruller och köksredskap. Varför inte köpa ett presentkort hos IKEA för att ge dessa förutsättningar. Visserligen kan man köpa vad som helst för presentkortet så risken finns att det används till 10 restaurangbesök – men det är kanske risken man får ta. Om inte annat bör väll även dessa besök uppmuntra och inspirera till ett eget boende.

Pris – Presentkort hos IKEA kan köpas på valfritt belopp och gäller ”så länge som IKEA finns”. Färdiga kit för de som flyttar hemifrån kostar ca 1000 kr så det kan ju vara ett passande belopp.

Tredje steget är att göra det snyggt efter sig. Ungdomsrum är inte kända för att vara välstädade och om nu ungdomen till slut flyttar hemifrån kanske han eller hon inte vill komma tillbaka för att städa ur rummet. Ge ett presentkort hos en städfirma som kommer och gör jobbet. Det är även en tydlig pik mot att rummet behöver städas och hållas rent. Skulle inte ungdomen flytta och använda presentkortet går det ju alltid att använda det för städning av rummet ändå. Så länge du ger ett presentkort på städning varje jul och födelsedag bör chansen öka att flytten närmar sig.

Recommended Reading